Du vil blandt andet kunnet høre følgende foredrag

 FOREVER forskningsprojekt om forebyggelse af øjensygdomme og synstab

Mere end 70.000 optikerkunder indgår nu i et historisk stort forskningsprojekt, som foregår i et samarbejde mellem Københavns universitet og Synoptik, ledet af øjenlæge og professor Miriam Kolko.

I forskningsprojektet FOREVER (Finding Opthalmic Risks and Evaluating the Value of Eye exams and their predictive Reliability) undersøger vi risikofaktorer for øjensygdomme og evaluerer øjenundersøgelser i optikerpraksis. Formålet er at optimere samarbejdet mellem optometrister og øjenlæger og identificere personer, som er i risiko for at få en synstruende øjensygdom.

Foredraget vil give et indblik i samarbejdet mellem en optikervirksomhed og en forskergruppe på universitetet samt hvilke forskningsresultater der er opnået og hvilke nye projekter der er i gang. Derudover vil du også kunne få et indblik i de synsprøvedata der er i FOREVER databasen og hvordan du som optometrist kan få adgang til at forske med udgangspunkt i FOREVER databasen?

Foredragsholder: Annette Slyngborg, MSc. Optom. Head of Clinical Development, Synoptik & Smarteyes, DK.

 

Dioptri i dybden: Nethindeundersøgelse med 90-dioptri-linsen – en workshop

Introduktion til brugen af 90 D linsen. Hvad er det? Hvad kan den bruges til? Hvorfor er det et godt supplement til fundusfoto? Hvordan gør man, når patienten ikke har dilateret pupil?
Kom ind og hør om, hvordan du kan gribe det an, når du vil i gang med at lære at se på fundus med spaltelampen. Workshoppen henvender sig til dig, der enten aldrig har prøvet at bruge 90 D linsen eller bare gerne vil have tips og tricks til, hvordan man kommer i gang.

Workshop ansvarlige og undervisere: Anders Hessellund, B.Optom. & Amond Adsersen Lektor, Optometrist.

 

Fremtiden for synsscreening af børn: Teknologi, Effektivitet og Optometristernes rolle

I foredraget vil læge Nick Duelund, der har forsket i synsscreening af børn i Grønland, dele sine fund, der understreger nødvendigheden af effektiviseret synsscreening. Forskningen afslører, at alt for få 6-årige børn i Grønland gennemgår en synsscreening i skolen, og bekymrende nok får endnu færre efterfølgende en nødvendig undersøgelse hos en øjenlæge. Foredraget vil fremhæve, at optometrister er mere end i stand til at varetage synsscreening af børn før skolealderen, og kan anvende nye teknologier for at forbedre effektiviteten af synsscreeninger af børn.

Foredragsholder: Nick Duelund, Cand.med. Ph.d. studerende.

 

Visual rehabilitation on a cohort of children with eidetic reading based learning difficulties*

Patrick Quaid vil i dette foredrag komme ind på betydningen af at lave en tidlig indsats på børn med dyseidetiske udfordringer. Undersøgelsen viser at selv med 20 klinikbaserede træningssessioner vil give markant forbedring på læsefærdigheder, specielt en forbedring af visuelle bearbejdningsfærdigheder, akkomodation og vergensfacilitet.
Udtrykket eidetisk vil blive uddybet i foredraget

Foredragsholder: Dr. Patrick Quaid, MCOptom (UK), FCOVD (USA), PhD (CAN).

 

Visual dysfunction in post concussion syndrome: Why we need to go WAY beyond “20/20”

Alle typer hovedpine kan påbegyndes eller forværres efter hovedskade. Det visuelle system vil meget sandsynligt blive påvirket direkte sammen med hovedpine, eller af hovedpine, eller kan endda være en del af de udløsende mekanismer for hovedpinen. Foredragsholderen vil komme ind på hvorfor det er vigtigt at optometristen har fokus på hjernerystelse.

Foredragsholder: Dr. Patrick Quaid, MCOptom (UK), FCOVD (USA), PhD (CAN).