Persondatapolitik

Hvem er ansvarlig for dine oplysninger

I henhold til Lov om behandling af personoplysninger (lov nr. 426 af 31. maj 2000) med senere ændringer er den dataansvarlige:

Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference ApS
Bredgade 20, 1
1260 København K
CVRnr. 35681140

Kontaktperson:
Direktør Per Michael Larsen
pml@optikerforeningen.dk

Hvad bruges dine oplysninger til

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Levering af aftalte ydelser/vare/services.Kommunikation med dig i
  • forbindelse med udbud af vores tjenester.
  • Undersøgelser, statistik og analyser til forbedring af vores produkter og services.
  • I forbindelse med eventuelt opståede retskrav.

Bemærk venligst at meddelelsen af personoplysninger kan være et krav i henhold til en kontrakt, eller et krav der skal være opfyldt for at indgå i en kontrakt. I disse situationer vil vi ikke være i stand til, at tilbyde dig vores produkter og services medmindre du meddeler os de påkrævede oplysninger.

Hvilke oplysninger behandler vi om dig

Vi behandler kun oplysninger om dig til de formål nævnt under punkt 2.
Omfanget af de oplysninger der behandles, vil være begrænset til, hvad der er nødvendigt for at opnå det pågældende formål.

Vi behandler følgende kategorier af oplysninger om dig:

Almindelige oplysninger:

  • Almindelige kontaktoplysninger (Såsom navn, mail, telefonnummer og adresse)
  • Billeder
  • Geo location
  • Betalingsoplysninger
  • Købshistorik
  • Cookie-oplysninger
  • IP-adresse

Følsomme oplysninger:

Vi behandler kun følsomme oplysninger om dig, såfremt du har givet os dit udtrykkelige samtykke.

Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference kan endvidere under forudsætning af dit udtrykkelige samtykke, behandle helbredsoplysninger (eksempelvis oplysninger om allergi) om dig i forbindelse med levering af en ydelse.

Hvordan indsamler vi data om dig

De data vi behandler om dig, vil oftest være indsamlet direkte fra dig. Vi kan behandle oplysninger om dig indsamlet hos tredjeparter, såsom:

  • Online kilder, eks. sociale medier som Instagram, Facebook og LinkedIn.
  • Vores samarbejdspartnere som er Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne samt Optikerforeningen

Når vi indsamler oplysninger fra Online kilder sker det efter samtykke fra dig.

Indsamlingen fra samarbejdspartnerne sker alene med formål der har med den bestilte ydelse/vare/services og fremgår af registreringen.

På hvilket grundlag behandler vi dine personoplysninger

Vores behandling af personoplysninger er altid baseret på et lovligt grundlag. Vi kan behandle dine personoplysninger på følgende grundlag:

  • Dit udtrykkelige samtykke.
  • Behandlingen er nødvendige for at kunne deltage i foredrag ved et af Dansk Optometri og Kontaktlinsekonferences arrangementer.
  • Behandlingen er nødvending for at opfylde en retlig forpligtelse der påhviler Dansk Optometri og Kontaktlinsekonferencen.
  • Behandlingen er nødvendig for, at Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference kan forfølge en legitim interesse. Legitime interesser kan udgøre;
    • Løbende forbedring af produkter, services og teknologier.
    • For at målrette vores kommunikation med dig.

Hvem kan vi dele dine oplysninger med

Vi kan dele oplysninger om dig med:

  • Vores samarbejdspartnere og vores sekretariat som håndterer den daglige drift.
  • Analyse- og segmenteringsplatforme, såsom GoogleAnalytics, Facebook Businessmanager eller Youtube.
  • Offentlige myndigheder, såfremt det er påkrævet i henhold til lov.

Vi deler aldrig oplysninger om dig med tredjeparter i markedsføringsøjemed, undtagen du har givet udtrykkeligt samtykke til denne deling.

Hvornår overfører vi persondata til lande uden for EU/EEA

Dine personoplysninger behandles ikke af databehandlere placeret uden for EU/EEA.

Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger

Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference sletter løbende oplysninger om inaktive kunder, og opbevarer alene dine oplysninger så længe de er nødvendige for, at opfylde det formål de oprindeligt blev indsamlet til.

Som deltager i en konference bliver dine oplysninger gemt maksimum 2 år , dog undtaget faktureringsoplysninger som jf. regnskabslovgivningen skal gemmes i mindst 5 år.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger har vi truffet

Hos Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference gør vi vores bedste for, at passe godt på dine personoplysninger.

Vi sikrer dine personoplysninger gennem såvel tekniske som organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, med henblik på at beskytte dine oplysninger mod uvedkommendes adgang, manipulation, destruktion/sletning eller tab af oplysninger.

Hvilke rettigheder har du

Som deltager og registreret bruger hos Dansk Optometri og kontaktlinsekonference har du til enhver tid ret til, at få oplyst hvilke af dine personlige oplysninger vi har registreret, ligesom du har mulighed for, at trække samtykket til behandlingen af personoplysninger tilbage.

Du kan til enhver tid anmode om, at få dine personoplysninger hos Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference slettet. Dine oplysninger vil blive slettet på din anmodning, såfremt et af følgende kriterier gør sig gældende:

  • Du trækker dit samtykke tilbage (såfremt dit samtykke dannede grundlag for behandlingen),
  • Ikke ønsker at modtage direkte markedsføring,
  • Oplysningerne viser sig at være urigtige, eller
  • Ikke længere er nødvendige for at opfylde det formål hvortil de blev indsamlet, eller såfremt
  • Oplysningerne bliver behandlet ulovligt.

Vi gør dog opmærksom på at visse registreringer først kan slettes efter 5 år fra registreringen jf. lovgivning.

Hvis du mener at Dansk Optometri og Kontaktlinsekonference behandler dine personoplysninger ulovligt, har du mulighed for at indgive en klage til Datatilsynet.

Cookiepolitik

Cookies

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde ved serveren (for eksempel et websted) ved brugerens næste besøg, hvem brugeren er.

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på et website, for eksempel et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på webstedet.

En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

Sådan afviser du brugen af cookies

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at vælge de relevante indstillinger i din browser. Vær dog opmærksom på, at uden cookies kan du måske ikke bruge alle webstedets funktioner. Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber, at du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre websitet.

Ønsker du ikke at modtage cookies fra optometrikonference.dk, kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvis du sætter din browser op til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktionalitet på forskellige websites, der ikke virker.

Hvordan man sletter cookies fra sin pc

I Internet Explorer slettes cookies under menuen ”Funktioner” -> ”Internetindstillinger” -> ”Slet cookies”.

På www.optometrikonference.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionalitet for dermed at skabe øget brugervenlighed.