CORONA situationen

Facebooktwitterlinkedinmail

RETNINGSLINJER

Optometrikonferencen og Scandic Falkoner er i løbende dialog og vi er meget tilfredse med de tiltag, som hotellet allerede har og fortsat vil iværksætte, for at sikre at vi kan afholde optometrikonferencen 100 pct. forsvarligt. Derudover følges der med i gældende retningslinjer og situationen generelt i Danmark men også lokalt omkring Frederiksberg og København.

Forsamlingsforbuddet er gældende, hvis man færdes i offentligheden. Kongresser og konferencer (som fx Optometrikonferencen) er undtaget fra forsamlingsforbuddet, men er underlagt sektorpartnerskabsretningslinjerne, som tillader at op til 500 personer samles.

Optometrikonferencen har sammen med Scandic Falkoner kommet frem til at der maksimalt kan være 400 deltagere på årets Optometrikonference.

Ifølge Fase 3 for regeringens plan for genåbning af Danmark er det lagt ud til udvalgte sektorer at samarbejde om udformning af retningslinjer for området.
Dette kaldes sektorpartnerskaber og består bl.a. af hoteller, restauranter og konferencesteder. Ledende aktører indenfor sektorpartnerskabet, har sammen med Erhvervsministerirret og Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdet de gældende retningslinjer for afholdelse af konferencer og lignende.
De gældende retningslinjer tillader at konferencer afholdes med op til 500 deltagere, hvis visse krav er opfyldt.
Derudover anbefales det stadig at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Optometrikonferencen og Scandic Falkoner sikrer at:

  • Der vil være det anbefalede antal kvadratmeter pr. deltager
  • Der vil være det anbefalede mellemrum mellem deltagerne i foredragslokalerne
  • Der er øget rengøring og fokus på hygiejne
  • Der vil være øget fokus på deltagerens flow og forsamling under hele konferencen
  • Der vil være nem tilgang til håndsprit og mundbind overalt
  • Al mad og servering vil være corona-forberedt.

Har man spørgsmål omkring konferencen i forbindelse med corona og retningslinjer kan vi kontaktes på konference@optikerforeningen.dk.

Vi opfordrer alle deltagere til selv at være opmærksom på tegn på sygdom og overholde Sundhedsstyrelsen generelle retningslinjer.
Husk du må ikke deltage på konferencen hvis du er smittet eller har symptomer på Covid-19. Har du tilmeldt dig og betalt for din deltagelse, kan du få hele beløbet retur, hvis dit afbud skyldes Covid-19 symptomer.

Læs retningslinjerne fra sektorpartnerskabet HER

Læs Scandics information om corona HER.

Sammen har vi ansvar for en god og sikker optometrikonference.